Gulas de porc in sos de vin cu ceapa

de alilianaa in Porc, 19 Iul 2014 | 5665 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g gulas de porc
  • 4 cepe
  • 150 ml vin rosu sec
  • 4 rosii
  • 7-8 catei de usturoi
  • 30 ml ulei
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde- o legatura
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gulas de porc in sos de vin cu ceapa:

Intr-o tigaie se pune ulei la incins. Intre timp carnea- cubulete a fost pregatita cu sare piper. Cand uleiul s-a incins bine punem carnea si 2-3 graunti de usturoi. O lasam sa faca o crusta frumoasa pret de 3-4 minute, dupa care se adaugam vinul rosu. O lasam la inabusit cca 15 minute.  Scoatem carnea pe servetele. In uleiul in care am inabusit carnea punem ceapa taiata solzisori. Se va colora ceapa de la vinul pus in tigaie. Amestecam...cand incepe sa se caleasca adaugam cateva linguri de apa ( 3-4). Cand ceapa s-a inmuiat punem carnea, daca nu mai este  suficient lichid mai adaugam vin ( 3-4 linguri), punem restul de usturoi si le lasam impreuna la inabusit. Dupa 10 minute, adaugam rosiile pe care le-am dat pe razatoare cu ochiuri mari. Lasam la fiert, potrivim de sare, piper, daca este nevoie, punem putin cimbru si mai lasam cca 5-10 minute la foc cu capacul pus.

Am servit cu mamaliguta calda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gulas de porc in sos de vin cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Rocsi 1

20.07.2014, 12:06

Mmmm, vin la masa

Lavinia 1

20.07.2014, 17:16

delicios

anca_rm 1

21.07.2014, 09:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Gulas cu carne de porc, vin si legume